“Το 2013, αντιληφθήκαμε ότι μια τεράστια προσέλευση προσφύγων θα ακολουθούσε το ξέσπασμα του Πολέμου της Συρίας, και προετοιμαστήκαμε για αυτό.”

 

Τώρα περίπου 70.000 πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα.

 

“Πρωταρχικός σκοπός των ΓΕΦΥΡΩΝ ήταν και είναι να βοηθήσουν σε αυτή την κρίση”.

 

– ΗΛΙΑΣ ΑΝΤΟΥΑΝ + ΒΟΥΛΑ ΧΑΜΠΕΡΙΔΟΥ - ΑΝΤΟΥΑΝ

Ιδρυτές των “Γεφυρών”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ “ΓΕΦΥΡΕΣ”

Η “Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία ΓΕΦΥΡΕΣ” είναι μια ανθρωπιστική μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε το 2014.

​Οραματισμός μας είναι να δημιουργήσουμε “γέφυρες” με άλλες ΜΚΟ, με φορείς, με την Υπηρεσία Ασύλου, με το Υπουργείο, με άτομα, με τοπικές κοινωνίες, με εκκλησίες και με επαγγελματίες που στοχεύουν να συνδέσουν διαφορετικούς φορείς και οργανώσεις που ασχολούνται με το προσφυγικό, για να δώσουν φωνή στους άφωνους και για να υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Πιστεύουμε ότι χρειάζεται να κινήσουμε το ενδιαφέρον ανθρώπων και φορέων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο, αναφορικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και σχετικά με τα δικαιώματά τους. “Δεν μας χωρίζει παρά ένας πόλεμος από την προσφυγιά”.

​Στην “Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία ΓΕΦΥΡΕΣ”, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ελλάδα με μια σφαιρική προσέγγιση.

Με αυτό το σκεπτικό, προσφέρουμε νομική πληροφόρηση, πρόσβαση στην Υπηρεσία Ασύλου, υπηρεσίες SKYPE, συμβουλευτική, και διανομή αγαθών. Επιθυμία μας είναι να μη φύγει κανείς από τις “ΓΕΦΥΡΕΣ” χωρίς να νιώσει ότι η ζωή του είναι πολύτιμη και ότι μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή!

Ο Ηλίας και η Βούλα δεν είχαν ποτέ φανταστεί ότι θα εγκατέλειπαν την επαγγελματική τους καριέρα για να αφιερώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία των προσφύγων και των οικογενειών τους.

 

Γνώρισε την Ομάδα μας

Βούλα Χαμπερίδου-Αντουάν

Ελλάδα, Ιδρυτής & Νόμιμη Εκπρόσωπος

Ηλίας Αντουάν

Συρία, Ιδρυτής & Διερμηνέας

Άννα Καλογνώμου

Ελλάδα, Διοικητικό Προσωπικό

Andrianna

Ελλάδα, Διοικητικό Προσωπικό

Γουάιλ

Συρία, Συντήρηση Κτιρίου

Σαμάλ Μάρεφατ

Ιράν, Διερμηνέας

Άμπντο

Συρία, Υπεύθυνος Νεολαίας

ΜΕΛΟΣ του ِACCMR

Η “Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία ΓΕΦΥΡΕΣ” είναι μέλος του ِACCMR - Κέντρο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων, που δημιουργήθηκε από το Δήμο Αθηναίων σε απάντηση της πρόκλησης του υπερβολικά μεγάλου αριθμού προσφυγικών αφίξεων, που ακολούθησε της κρίσης, η οποία ξέσπασε το 2015. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των δημοτικών αρχών και των οργανισμών που ασχολούνται με το προσφυγικό και λειτουργούν μέσα στην πόλη - εθνικοί και διεθνείς οργανισμοί, ΜΚΟ και ομάδες/ κοινότητες προσφύγων και μεταναστών. Οι Γέφυρες συμμετέχουν στο ACCMR, για να βοηθήσουν στην επίτευξη του κοινού στόχου της διαμόρφωσης των απαραίτητων συνθηκών, που αφορούν την ομαλή ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών, που ζουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, αλλά και στον σχεδιασμό μηχανισμού πρόβλεψης πιθανών μελλοντικών καταστάσεων κρίσης με νέα μεγάλα προσφυγικά κύματα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

EMAIL info@bridges.org.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΟ +30 210 52 00 894

ΤΗΛΕΦΩΝΟ +30 210 52 00 895

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Βηλαρά 2, 10437 Αθήνα
ΩΡΕΣ Δευτέρα-Παρασκευή 10 π.μ.-4μ.μ.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΚΟ: 170905385497